Drakter og utstyr

Klubben skaffer drakter (inkludert keeperdrakter) til alle lag.

Gjennomføring i praksis:

BARN
Opp til og med 12 år vil klubben satse på å ha draktsett som byttes inn og går i arv. Dette er den perioden barna vokser mest, og derfor trenger å bytte drakter relativt ofte. Spillerne kan i utgangspunktet bytte drakter ca annethvert år. Dersom drakten mistes, må spilleren selv dekke ny drakt.

UNGDOM
Her blir draktene gitt til spillerne til odel og eie. Vi samler i utgangspunktet ikke inn igjen drakter om noen slutter. De byttes ut med ca 2-3 års mellomrom. Her blir draktene brukt og vasket såpass mye at de blir utslitt. Det er også ganske liten utskiftning (ikke mange nye).

Hvert lag skal ha drakter med nummer som ikke overlapper. Dette kan skape problemer når vi har to eller flere årsklasser (Gutter/Jenter 16 (2 årsklasser) og Junior (3 årsklasser )). Dette kan til første orden løses med å gi annenhver årsklasse nummer fra 1-25 og 25-50.

VOKSEN
Disse vokser ikke, og vil også få draktene til odel og eie. De trenger ikke å skiftes ut så ofte, men må fylles på når spillere rykker opp fra junior.

Det bør alltid foreligge noen reservedrakter i hvert sett slik at de som hospiterer opp på laget over kan låne en reservedrakt om nummeret de har også forekommer på laget over.

Det finnes følgende størrelser i drakter (4 for barn og 4 for voksen): Barn: 128 (8 år), 140 (10 år), 152 (12 år), 164 (14 år), Voksen: S, M, L, XL

Klær til trenere

Klubben skaffer treningstopp til alle trenere. Dette er trenernes egne. I tillegg får trenere for lag (11 år) som trener om vinteren få vinterjakker. Vinterjakkene skal leveres tilbake til klubben når treneren slutter.

Annet utstyr

Nystartede lag får tildelt en «startpakke» fra klubben som i tillegg til spillertrøyer og baller også inneholder vester, kjegler, keeperhansker. Etter hvert som laget får bedre økonomi (tilføres midler fra papirdugnad), skal det selv dekke supplering av keeperhansker, vester og kjegler.

Spillerdrakter

 • Draktene som klubben skaffer skal IKKE trykkes spillernavn og oppmenn på lagene må sørge for å holde draktsettene fulltallige ved å hente inn trøyer fra de som slutter.
 • Alle drakter skal være blå og langermet, ha «Eiendomsmegler 1» på brystet, og i tillegg logoer fra Nor-Contact AS og Adidas.
 • Spillerne dekker selv shorts og strømper. Det skal være hvite shorts og hvite strømper.
 • All annen felles bekledning (jakker, bukser, bager ..) må organiseres og kjøpes inn av lagene selv, med eller uten støtte fra lagskassen.
 • Alt utstyr som kjøpes inn felles for laget skal være av merket Adidas. Trøyer (bortedrakter, treningstopper, overtrekksjakker..) skal ha klubblogo på brystet og evt Kattem IL på ryggen.
 • Alt kjøp av utstyr og bekledning som lagene gjør må skje gjennom Nor-Contact Sport AS.
 • Klubben er forpliktet til et årlig uttak / kjøp for å opprettholde sponsoravtalen med Adidas.
 • Ved kjøp hos Nor-Contact får man klubbrabatten på 20 %.
 • Om ønsket, kan lagene selv kjøpe inn bortedrakter. Bortedrakter skal være hvite, og også av merket Adidas.

NB !! Ingen lag kan gjøre avtale om reklame/logo på bekledning uten at dette på forhånd er klarert med klubben. Hele laget må få tilbud om slike sponsede produkter.

Baller

Ny oppstartedelag (2012-2013):
Nytt fra 2018. Klubben skaffer baller til oppstartede lag. Dette er baller som barna selv skal ta vare på, og ta med seg hjem til odel og eie. Om ballen mistes må de erstattes selv.

2011-Seniorlag:
Klubben skaffer baller til lagene, ca 1 ball pr 2 spiller. Dett er baller som trenerne tar vare på, gjerne ved å oppbevare ballene i et ballnett og ta dem med hjem. Om ballene oppbevares i brakka er det lettere å miste dem. Baller som forsvinner i løpet av sesongen må laget supplere / dekke selv. Levetiden på en ball er ca 2 år.

Det er tre størrelser på baller:

 • 3er baller t.o.m 10 år
 • 4er baller t.o.m. 14 år
 • 5er baller f.o.m. 15 år

For 5er baller skilles det mellom treningsballer og matchballer, og lagene skal ha 1-2 matchballer (som er dyrere).

For lag som trener om vinteren når det er kuldegrader, kan det være nødvendig med egne vinterballer, særlig for de eldste. Det vil være sett med 4er og 5er vinterballer i brakka som brukes felles for alle lag. Det er viktig at alle disse ballene blir samlet inn og lagt tilbake i brakka etter treninga!

E-post

post@kattem-fotball.no

Adresse

Kattem IL Fotballklubb
Postboks 290, Heimdal
7474 Trondheim.

Besøksadresse:
Klubbhuset
Myrstadvegen 5
7080 Heimdal

Telefon

+47 485 00 440

Stor takk til våre sponsorer